Članice i članovi Kulturno umjetničkog društva “Posavec” Dubrovčak Lijevi – Topolje 17.rujna 2022. godine nastupili su na turističko-gastronomskoj manifestaciji 24.”Ribarski dani” u Kopačevu. 

U sklopu dvodnevnog događanja organiziran je nastup kulturno- umjetničkih društava sa područja naše zemlje, te susjedne nam Mađarske i Republike Srbije. Naši domaćini bile su članice i članovi lokalnog KUD-a „Arany János“ Kopačevo (Mađarska nacionalna manjina) .U jutarnjim satima prije početka manifestacije posjetili smo novootvoreni Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš koji se nalazi u sklopu Parka prirode Kopački rit gdje su se sve naše članice i članovi upoznali sa bogatom prirodnom i kulturnom baštinom tog područja.

Putovanje i nastup bio je prožet veseljem i radosnim licima svih članica i članova našega KUD-a koji su sudjelovali na nastupu, a posjetitelji manifestacije bili su oduševljeni našim nastupom, publika je prekrasnim i gromoglasnim pljeskom nagradila isti, ljepota i bogatstvo našeg narodnog ruha (nošnji) sve je ostavila bez daha, a najviše ženske narodne nošnje koje smo pokazali svim posjetiteljima na manifestaciji.

Na kraju treba naglasiti da su za nastup korištene narodne nošnje u vlasništvu KUD-a otkupljene putem projekta “Sačuvamo baštinu našega sela”,a posebni naglasak dajemo na ženskoj svečanoj narodnoj nošnji “Hrvatici” koje su također u vlasništvu našega Društva, a prikupljene su putem projekta ” Hrvatica- ponos Posavine”, koji je jednim dijelom financiran sredstvima Zagrebačke županije i Ministarstva kulture i medija RH.

Marko Klak